درباره بیماری کوتیس لاکسا
به گزارش وبلاگ تور کیش، کوتیس لاکسا یا پوست عظیم و شل، نام یک بیماری است که بیشتر جنبه های ارثی دارد و به صورت ژن مغلوب یا ژن غالب یا ژن وابسته به جنس زنانه منتقل می گردد. اما شکل اکتسابی این بیماری هم گزارش شده است. بیماری کوتیس لاکسا اگرچه بسیار نادر است ولی ناشایع نیست.

درباره بیماری کوتیس لاکسا
نویسنده: دکتر غلامحسین غفارپور متخصص پوست و مو
کوتیس لاکسا یا پوست عظیم و شل، نام یک بیماری است که بیشتر جنبه های ارثی دارد و به صورت ژن مغلوب یا ژن غالب یا ژن وابسته به جنس زنانه منتقل می شود. اما شکل اکتسابی این بیماری هم گزارش شده است. بیماری کوتیس لاکسا اگرچه بسیار نادر است ولی ناشایع نیست.
در شکل اکتسابی و وراثتی این بیماری، وقتی کودک متولد می شود، از همان ابتدا علایم و تظاهرات بیماری، خود را نشان می دهد و وقتی کودک به سن 2 سالگی می رسد سن کودک بیشتر از آنچه که هست، نشان داده می شود و پوست او آویزان می شود؛ گویی به پیری زودرس دچار شده باشد.
وقتی پوست این بچه ها را بکشیم، حالت کشسانی داشته و آویزان است و به تدریج به حالت اولیه خود برمی شود. در شکل وراثتی بیماری، علاوه بر اینکه کودک چهره یک پیرمرد یا پیرزن را به خود می گیرد، ممکن است به بیماری هایی مانند تنگی نفس، فتق های شکمی یا فتق های جدار پوست شکم به علت شل بودن پوست دچار شود.
در شکل اکتسابی، وقتی فرد دارو مصرف می نماید، ممکن است دچار حساسیت دارویی شده و کهیر بزند که در اثر خارش دچار شلی پوست می شود. به طورکلی، در شکل اکتسابی معمولا پوست درگیر است و اشکالی در ریه و اندام های داخلی به وجود نمی آید. در این بیماران، شلی پوست می تواند موضعی باشد؛ مانند پوست صورت، یا اینکه فراگیر باشد و همه بدن دچار شلی پوست شود؛ یعنی وقتی فرد 15 یا 20 ساله ای که دچار شلی پوست است را مشاهده کنیم می بینیم که پوست گردن، پلک ها، گونه ها، زیربغل، کشاله ران و شکم کاملا آویزان است.
الیاف الاستیک حدودا 2 درصد کل بافت رشته ای پوست را تشکیل داده و به پوست خاصیت ارتجاعی می دهد که در این بیماران این میزان از 2 درصد کاهش پیدا نموده و از نظر کارکرد دچار اختلال است. در پوست الیاف دیگری به نام کلاژن وجود دارد که الیاف رشته ای هستند و 70 درصد بافت پوست را تشکیل می دهند. این الیاف به پوست حالت استحکامی می بخشد تا در اثر ضربه دچار شکنندگی نشود. اما الیاف الاستیک به پوست خاصیت کششی می دهد یعنی وقتی پوست پشت دست را بکشید زود به حالت اولیه برمی شود.
برای تشخیص این بیماری باید به پزشک مراجعه کرد تا معاینه پوست و بیوپوستی صورت گیرد. می توان از نظر بافت شناسی تکه ای از پوست بیمار را به آزمایشگاه داد تا رنگ آمیزی شود. بعد از این کار، الیاف الاستیکی که به پوست خاصیت ارتجاعی می دهند تکه تکه می شود.
در عین حال، لازم به ذکر است که بیشترین آسیب این بیماری از لحاظ زیبایی است و بنابراین با مراجعه به متخصص پوست یا جراح پلاستیک و زیبایی می توان این پوست اضافه را برداشته و چشم انداز اولیه پوست را به فرد بازگرداند.
منبع:www.salamat.com
منبع: راسخون