مقدار بتن مصرفی در ساختمان بتنی چقدر است؟

به گزارش وبلاگ تور کیش، بتن ریزی سقف ها در پروژه های ساختمانی از طریق تاورکرین انجام می شود و مقدار بتن مصرفی در ساختمان بتنی نیز با توجه به ضخامت سقف سنجیده شده و یک عملیات اصولی و صحیح انجام می شود. اگر در این بین، هیچ توجهی به ضخامت و موارد موثر در این زمینه صورت نگیرد، فشارِ بار مرده افزایش پیدا کرده و چه بسا مشکلاتی به وجود آید. حال برای دقت در این مسئله باید موضوع مقدار بتن مصرفی در ساختمان بتنیمورد توجه قرار گیرد.

مقدار بتن مصرفی در ساختمان بتنی چقدر است؟

اندازه بتن مصرفی در سقف تیرچه بلوک

برای دانستن اندازه بتن مصرفی در ساختمان بتنیباید از ضخامت دال بتنی مطلع باشیم. همانطور که ذکر شد؛ به منظور انجام عملیات اصولی باید به اندازه بتن توجه ویژه ای صورت گیرد. به منظور محاسبه اندازه بتن در سقف، عرض و طول را در یکدیگر ضرب کرده و حاصل را با ضخامتِ نوارهای فونداسیون جمع نمایید. در این صورت اندازه بتن برای سقف با دقت بالایی به دست می آید. البته اگر نیاز دارید تا اندازه تقریبی و مطلوبی به دست آورید بهتر است نیمی از سقف را با بتن بپوشانید. این اندازه حدود 50 درصد از سطح کار خواهد بود. گاهی اوقات نیز، افراد ضخامت سقف را در مساحت سقف ضرب کرده و حاصل نهایی را نیز در 70 ضرب می کنند. در این صورت، اندازه تقریبی مطلوب و مناسبی به دست می آید. حال که به اهمیتِ ضخامت بتن پی بردیم، بهتر است به این نکته هم توجه داشته باشیم که این ضخامت باید چقدر باشد؟ در حالت کلی ضخامت بتن مورد نیاز برای سقف حدود پنج سانتی متر است. این اندازه برای بتن سطحی می باشد.

حجم بتن سقف تیرچه بلوک با احتساب 5 سانت بتن رویه و بتن تیرها تقریبا حدود 0.18 مترمکعب در هر متر مربع زیربنا می باشد. اندازه بتن مصرفی و قیمت تیرچه از پارامترهای موثر بر قیمت اجرای سقف تیرچه بلوک است. به بیان ساده تر، برای یک سقف با مساحت 100 متر مربع حدود 18 متر مکعب بتن استفاده می شود. در صورتی که از تیرچه دوبل استفاده شود حجم بتن سقف تیرچه بلوک را حدود 0.2 مترمکعب در هر مترمربع لحاظ کنید. البته اگر این بتن برای مکان های دیگر مانند پارکینگ در نظر گرفته شود باید حدود 8 سانتی متر ضخامت داشته باشد. پروژه ها و عملیات ساختمانی مختلف نیازمند بتن ریزی متفاوتی نیز، هستند. بهتر است این نکته را مدنظر قرار دهید که به تعداد افزایش سقف ها، اندازه بتن سقف هم حالت افزایشی پیدا می کند و این قضیه کاملا مسلم است. به عبارت ساده تر؛ یک ساختمانِ 3 طبقه دارای بتنی با ضخامت 70 سانت می باشد. در حالی که این اندازه برای ساختمان 5 طبقه، 90 سانت خواهد بود.

اندازه بتن سقف برای یک متر مربع

به منظور بررسی اندازه بتن سقف برای هر یک متر مربع پیشنهادات متفاوتی ارائه شده است. به بیان ساده تر، متراژ دال در این زمینه تاثیرگذار می باشد. دال یک سازه مهم صفحه ای و تخت است که در سازه های متفاوت مانند پل، سد و .. مورد استفاده قرار می گیرد. البته کاربردِ دال بیشتر برای سقف و فونداسیونِ این ساخت وسازها است. متراژ دال را در 0.17، 0.18 و 0.19 ضرب می کنند. علاوه بر این، این متراژ در 6 و 8 نیز، تقسیم می شود. به نظر می رسد؛ حاصلِ اندازه بتن مصرفی در ساختمان بتنیبه دست آمده مشابه هم باشند. در اینجا با یک مثال، قضیه را برایتان روشن می کنیم. فرض کنید یک سقف با متراژ 260 متر داریم. به نظر شما اندازه بتن برای این متراژ چقدر است؟

حجم بتن تیر، حدود 22 متر مکعب، متراژ دال 10 متر مکعب، راه پله ها نیز، 2 متر مکعب است. با این حساب، جمع اندازه بتن سقف در اینجا حدود 44 متر مکعب خواهد بود. حال، اندازه بتن که 44 است را بر متراژ سقف که 260 است تقسیم کرده و اندازه نهایی بتن را به دست می آوریم. حاصل به دست آمده، 0.17 است که اندازهی را برای پرتی داخل مخزن در نظر گرفته و عدد 0.18 را یک اندازه مناسب و منطقی در نظر می گیریم. البته توجه داشته باشید، در صورت استفاده از تیرچه دوتایی، اندازهِ 0.2 را به حاصل اضافه می کنیم. در اولین گام برای بتن ریزی ممکن است کمی دقت و حساسیت نیاز باشد و بعد از گذراندن این مرحله، اندازه بتن سقف برای پروژه های بعدی بسیار سهل و آسان خواهد بود.

اندازه بتن سقف برای اسکلت های بتنی چقدر است؟

اندازه بتن ریزی برای اسکلت های بتنی که شامل ستون، تیر و سقف می شوند حدود 0.4 متر مکعب برای یک متر مربع خواهد بود. به عبارتی برای ساختمان های با متراژ هزار، این اندازه چیزی در حدود 400 متر مکعب است.

اندازه بتن برای انواع تیرچه به چه صورت است؟

یک ساختمان با سقف های وافل، ظاهری مجذوب کننده خواهد داشت. همچنین، این سقف ها صرفه مالی زیادی هم به همراه دارند. با استفاده از قالب وافل، بار مرده از روی ساختمان برداشته می شود. این نوع سقف ها معمولا برای دهانه بلند ساختمان کاربرد دارند. با این حساب، اندازه تیرها نیز در این شرایط، بزرگ خواهد بود. در نهایت، ضخامت سقف وافل 35 سانت و تیرچه بلوک 30 سانت است. به همین دلیل، اندازه بتن مصرفی در ساختمان بتنی برای این نوع ساخت و سازها بیشتر خواهد بود. البته همین اندازه برای وافل بیشتر از تیرچه بلوک در نظر گرفته می شود.

نکات قابل اهمیت برای بتن ریزی

حال که ازاندازه بتن مصرفی در ساختمان بتنی اطلاع یافتید بهتر است به نحوه بتن ریزی صحیح و اصولی نیز، پی ببرید. پمپ زمینی یک وسیله کاربردی برای انتقال بتن به سقف است. برای این کار لوله پمپ را از طریق ستون مهار می کنند. البته به واسطه تشکیل سوراخ در یونولیت نیز، این کار انجام می شود. در این مرحله، ریختن بتن از قسمت انتهایی آغاز و به تدریج در کل سطح پخش می شود. موضوعی که قابل توجه می باشد این است که بتن را در قسمت های مختلف انتقال داده و پخش می کنند. با این کار ترکیب بتنی در همه جا به طور مساوی ریخته می شود و از تجمع آن در یک قسمت بخصوص جلوگیری خواهد شد. شن کش وسیله کاربردی در این رابطه است که می تواند بتن ها را یکدست نماید. استفاده از این ابزار به منظور ممانعت از دانه دانه شدن ترکیب بتنی است. بیل، انتخاب مناسبی برای این کار، نیست.

بعد از توجه به ابزار و لوازم مورد نیاز در این زمینه، به سراغ نکات مهم در ارتباط با بتن ریزی سقف تیرچه بلوک می رویم. برای محاسبه دقیق اندازه بتن مصرفی در ساختمان بتنی، توجه به تعداد میلگردهای کلی تیر و مسافت آنها از نظر طولی نسبت به یکدیگر حائز اهمیت است. علاوه بر این، خیز منفی سقف، مسافت بین شمع ها، استفاده از کلاف عرضی، اندازه و فاصله بین خاموت تیر و انجام خاموت ابتدایی در ستون، توجه به میلگرد تقویتی و توجه به فاصله میلگردهای حرارتی دال از نکات و عوامل موثر در بتن ریزی اصولی و صحیح می باشند.

کلام آخر

چیزی که مهم می باشد این است که طراحان، مطلعی از این وزن را به خاطر دقت در محاسبات خود نیاز دارند. حال به منظور افزایش مطلعی شما در این رابطه بهتر است بدانید که یک متر مکعب بتن 2400 کیلوگرم است. البته اگر این اندازه را به تُن بخوانیم، چیزی در حدود 2.4 تُن خواهد بود. وزن هر متر مکعب بتن هم 2500 کیلوگرم می باشد. حال برای محاسبه اندازه بتن سقف در یک ساختمان 100 متر مربعی، طول را در عرض و ارتفاع، ضرب می کنیم تا متر مکعب به دست آید و طول را در عرض ضرب می کنیم تا متر مربع به دست آید. به بیان ساده تر،

  • طول* عرض* ارتفاع= متر مکعب
  • طول*عرض= مترمربع
منبع: اتاق

به "مقدار بتن مصرفی در ساختمان بتنی چقدر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقدار بتن مصرفی در ساختمان بتنی چقدر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید