کاکائو یک درمان شیرین برای افزایش کارآیی مغز
به گزارش وبلاگ تور کیش، به گفته محققان دانشگاه هاروارد، کاکائو حاوی ترکیبات خاصی است که می تواند تاثیر بسیاری در بهبود عملکرد مغز داشته باشد.
به گزارش خبرنگار به نقل از سایت دانشگاه هاروارد، ترکیبات خاصی در شکلات به نام فلاوانول کاکائو، اخیرا با بهبود مهارت تفکر مرتبط شده است. محققان ایتالیایی تاثیر فلاوانول های کاکائو را روی 90 فرد سالم 61 تا 85 ساله که حافظه و مهارت های تفکرشان برای سن آن ها مناسب بود، آزمایش کردند. شرکت نمایندگان هر روز یک دم نموده مخصوص فلاوانول کاکائو می نوشیدند. دمنوش یک گروه حاوی مقدار کمی فلاوانول کاکائو (48 میلی گرم [میلی گرم]در روز)، گروه دیگر حاوی مقدار میانه (520 میلی گرم) و گروه سوم حاوی مقدار زیادی (993 میلی گرم) بود.
پس از هشت هفته، افرادی که روزانه مقدار میانه و زیاد فلاوانول کاکائو مصرف می کردند، در آزمایش هایی که توجه، عملکرد اجرایی و حافظه را مقدار گیری می کردند، پیشرفت چشمگیری داشتند. این یافته ها به صورت آنلاین در مجله American of Clinical Nutrition منتشر شد.
یک مطالعه مشابه به وسیله این محققان که در سال 2012 منتشر شد، نشان داد مصرف روزانه فلاوانول های کاکائو با بهبود مهارت های تفکر در افراد مسن که دارای مسائل تفکر بودند، ارتباط دارد، وضعیتی که به آن اختلال خفیف شناختی می گویند؛ و هر دو مطالعه نشان دادند که فلاوانول های کاکائو با کاهش فشار خون و بهبود مقاومت به انسولین مرتبط هستند.
فلاوانول ها نوعی ماده مغذی گیاهی هستند که در بسیاری از غذا ها و نوشیدنی ها مانند چای، زغال اخته، سیب، گلابی، گیلاس و بادام زمینی یافت می شوند. آن ها به ویژه در دانه های کاکائو فراوان هستند. تخمیر، خشک شدن و برشته شدن دانه های کاکائو باعث فراوری پودر کاکائو می گردد که از آن برای تهیه شکلات استفاده می گردد.
سال هاست که فلاوانول های موجود در کاکائو مورد مطالعه قرار گرفته و تعیین شده است که آن ها به کاهش فشار خون، بهبود جریان خون در مغز و قلب، جلوگیری از لخته شدن خون و مبارزه با آسیب سلولی یاری می نمایند.
فلاوانول های کاکائو چگونه می توانند مهارت تفکر را تقویت نمایند؟
این به طور مستقیم در انسان مورد مطالعه قرار نگرفته است. دکتر میگوئل آلونسو، عصب شناس در دانشگاه هاروارد می گوید: از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی، ما می دانیم که فلاوانول ها ارتباطات و بقای سلول های مغزی را تسهیل می نمایند و از سلول های مغز در برابر سموم یا اثرات منفی التهاب محافظت می نمایند.
اندازه استفاده از کاکائو در شکلات بر اساس سازنده فرق دارد؛ و فلاوانول ها اغلب در فراوری شکلات از بین می فرایند. شکلات تلخ دارای کاکائو و فلاوانول بیشتری نسبت به شکلات شیری است. مقدار شکلات تلخ می تواند از 100 میلی گرم در 100 گرم شکلات (حدود 3 اونس) تا 2000 میلی گرم متغیر باشد.
مگادوز فلاوانول های کاکائو را می توان از مکمل ها و پودر های غنی شده که حاوی دوز های بیشتری هستند، دریافت کرد. اما گروه های مصرف نماینده که اندازه فلاوانول های کاکائو را در محصولات مطالعه می نمایند، دریافتند که اندازه واقعی مکمل ها و پودر های کاکائو بسیار فرق دارد. برترین راه برای دریافت فلاوانول های کاکائو به وسیله پودر کاکائوست که تا حد امکان طبیعی است و به روش هلندی پردازش نشده است که باعث کاهش اندازه فلاوانول ها می گردد. هر چند چنین پودر کاکائو تلخ خواهد بود.
ممکن است نیازی به مگادوز نداشته باشید. دکتر آلونسو آلونسو می گوید: فواید فلاوانول های کاکائو بر سلامت قلب و عروق به خوبی ثابت شده است و برای عموم مردم، مصرف روزانه 200 میلی گرم فلاوانول کاکائو به اسم یک هدف بالقوه در چارچوب رژیم متعادل در حال ظهور است.
باید مراقب باشید. شکلات کالری بالایی دارد. افزودن آن به رژیم غذایی بدون مصرف غذا های دیگر می تواند منجر به افزایش وزن گردد که ممکن است هرگونه افزایش خطر سلامتی را در پی داشته باشد. سعی کنید شکلات تلخ را مصرف کنید که بیشترین غلظت فلاونول را در هر اونس دارد؛ اما منابع دیگری از فلاوانول، زغال اخته، گیلاس است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان