از تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری تا راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در حرم امام (ره)

به گزارش وبلاگ تور کیش، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: طی هفته گذشته در این وزارتخانه سند راهبردی توسعه گردشگری تدوین و مراتب ثبت آثار فرهنگی تاریخی از سوی دکتر مونسان به استانداران مازندران، اردبیل و آذربایجان غربی ابلاغ شد.

از تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری تا راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در حرم امام (ره)

به گزارش خبرنگار وبلاگ تور کیش، علیرضا بای روز یکشنبه 5 مردادماه در برنامه بدون خط خوردگی رادیو گفت وگو درباره اهمیت سند راهبردی توسعه گردشگری که به تازگی به تصویب هیئت دولت رسیده، عنوان نمود: توسعه گردشگری احتیاج به نقشه راهی داشت که مورد حمایت تمام ارکان و اجزای نظام باشد که فقدان چنین چشم اندازی سال ها باعث آسیب حوزه گردشگری شده است.

او با اشاره به راهبردهای کلان این سند، اضافه کرد: توسعه مدیریت گردشگری، توسعه سرمایه گذاری در بخش گردشگری، توسعه زیرساخت های گردشگری، توسعه تسهیلات و خدمات گردشگری، توسعه منابع و جاذبه های گردشگری، توسعه منابع انسانی و توسعه برنامه های بازاریابی، هفت راهبردی است که در سند توسعه گردشگری کشور لحاظ شده است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شرح توسعه مدیریت گردشگری به عنوان اولین راهبرد این سند، اظهار داشت: سیاست گذاری و تصمیم گیری منطقه ای به یاری کمیته های منطقه ای، ارتقای صندلی و نقش راهبردی وزارتخانه در ساختار حاکمیتی کشور، اتخاذ الگوی مدیریت منطقه ای مقصدهای گردشگری، اتخاذ شیوه مدیریت یکپارچه صنعت گردشگری در سطوح فرابخشی و بین بخشی، واگذاری امور تصدی گری به تشکل های حرفه ای و تخصصی گردشگری با رویکرد مشارکت عمومی خصوصی، کاهش تمرکزگرایی در حوزه گردشگری به وسیله توان بخشی بخش خصوصی و ان جی اوها، اصلاح ساختار قوانین و مقررات به منظور تسهیل فرایندهای بخش گردشگری و اتخاذ الگوی توسعه گردشگری جامعه محور و درون زا با تکیه بر توانمندی جوامع محلی نکات مورداشاره در این راهبرد هستند.

راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در حرم امام (ره)

او درباره راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در حرم امام (ره) گفت: این با استفاده از المان هایی که زندگی امام را به تصویر بکشد در حال آماده سازی است.

راه اندازی موزه شماره 2 حرم

بای اضافه کرد: برای راه اندازی موزه شماره دو قول تخصیص اعتبار در هفته گذشته داده شده که با انجام این مهم تا انتها امسال فاز یک موزه شروع می گردد با توجه به پتانسیل بالای این مجموعه، پیغام حضرت امام (ره) این گونه می تواند به جهان معرفی و این موزه به محلی برای بازدیدنمایندگان خارجی تبدیل گردد.

تعریف راستا گردشگری اماکن منتسب به امام(ره)

او اظهار داشت: طرح مطالعاتی اماکن منتسب به حضرت امام (ره) در قم، نجف، جماران و حرم در حال اجرا است که با کامل شدن آن سند توسعه گردشگری برای اماکن امام راحل به مجموعه راستاهای گردشگری کشور اضافه خواهد شد.

یزد، قم و فیروزه شهر ملی صنایع دستی می شوند

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره چهارمین جلسه شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی که روز دوشنبه 30 تیرماه 99 با حضور پویا محمودیان معاون صنایع دستی کشور در عمارت تاریخی کوشک برگزار گردید، گفت: در این نشست پرونده شهر فیروزه در استان خراسان رضوی به عنوان شهر ملی فیروزه، قم به عنوان شهر ملی انگشتر و یزد به عنوان شهر ملی زیورآلات آنالیز شد.

آثار نمایشگاه میراث باستان شناسی به اسپانیا بازگشت

او در ادامه اظهار کرد: آثار نمایشگاه میراث باستان شناسی اسپانیا، گزیده ای از موزه باستان شناسی الیکانته پس از یک دوره ده ماهه نمایش، با رعایت تمام استانداردهای موزه ای چهارشنبه یکم مرداد 1399 به سلامت به موزه باستان شناسی الیکانته بازگردانده شد.

بای اضافه کرد: طبق برنامه تدوینی اولیه تاریخ انتها نمایشگاه 26 فرودین 1399 اعلام شده بود، اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی رسمی موزه ها از 29 اسفندماه، نمایشگاه مذکور نیز تعطیل شد.

او توضیح داد: به خاطر نبود پرواز و مسائل ناشی از همه گیری کووید 19، بازگشت اشیا در موعد مقرر امکان پذیر نشد و دو موزه تصمیم گرفتند که بیمه نمایشگاه را تا تابستان امسال تمدید و در شرایط مناسب با حضور نمایندگان دو موزه نسبت به جمع آوری آثار و بسته بندی و انتقال آن اقدام نمایند. در تیرماه نیز طرف اسپانیایی اظهار داشت که امکان اعزام نمایندگان موزه آلیکانته برای بازگشت آثار وجود ندارد و دو طرف موافقت کردند که جمع آوری آثار بدون حضور نمایندگان موزه باستان شناسی آلیکانته و تعیین شرایط آثار از سیستم مجازی و برخط صورت گیرد.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: در نهایت آثار با همراهی اسکورت پلیس راهور، ناجا و یگان حفاظت موزه ملی ایران به فرودگاه امام خمینی (ره) منتقل شد و در بامداد پنجشنبه 26 تیرماه 1399 با پرواز شرکت هواپیمایی ایران ایر به فرودگاه آمستردام و سپس از آن جا به موزه باستان شناسی الیکانته انتقال یافت.

او در مورد استقبال بازدیدنمایندگان از این نمایشگاه گفت: نمایشگاه اسپانیا در تهران بالغ بر 54 هزار و 672 نفر (ایرانی 35هزار و 738 نفر و غیرایرانی 18هزار و 934 نفر) بازدید نماینده داشت.

قطعات ظروف سنگی تخت جمشید سامان دهی می گردد

بای از مستندسازی و سامان دهی قطعات ظروف سنگی تاریخی تخت جمشید که در کاوش های دهه های گذشته یافت شده، توسط کارشناسان پایگاه مجموعه میراث تخت جمشید اطلاع داد.

او اضافه کرد: در پی انجام پروژه سامان دهی انبارهای تخت جمشید، کارشناسان با مجموعه ای بی نظیر از قطعات ظروف سنگی تاریخی روبه رو شدند که با آنالیز گزارش های سال های اولیه کاوش در این مجموعه جهانی، تعیین شد که تمامی این قطعات، هخامنشی و مربوط به حفاری های مؤسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو در خلال سال های 1310 تا 1318 خورشیدی در تخت جمشید است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ابلاغ مراتب ثبت ملی 10 اثر منقول فرهنگی تاریخی به استاندار اردبیل توسط دکتر مونسان خبرداد و اظهار کرد: در نامه هایی از سوی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین مراتب ثبت ملی شش اثر فرهنگی تاریخی به استاندار آذربایجان غربی ابلاغ شد.

او اضافه کرد: دکتر مونسان طی دو نامه به استاندار مازندران مراتب ثبت ملی 22 اثر میراث فرهنگی ناملموس در این استان را ابلاغ کرد.

منبع: میراث آریا

به "از تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری تا راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در حرم امام (ره)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری تا راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در حرم امام (ره)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید