شکار شفق قطبی از فضا!، فیلم
به گزارش وبلاگ تور کیش، شفق قطبی یکی از دیدنی ترین پدیده هایی است که با چشم انسان قابل مشاهده است. اما آیا تا به حال فکر نموده اید که این نمایش نوری دیدنی از فضا چگونه به نظر می رسد؟
به گزارش خبرگزاری وبلاگ تور کیش، خالق این فیلم با استفاده از عکس های گرفته شده از واحد علوم زمین و سنجش از دور ناسا در ایستگاه فضایی بین المللی، یک تایم لپس ایجاد نموده است تا موج های سبز و بنفش متمایز شفق را از طرف دیگر به نمایش بگذارد. در این فیلم، نورهای سبز در نیمکره شمالی دیده می شوند، در حالی که ستون های نور بنفش قوی در پس زمینه در حال قرار گرفتن در فضا دیده می شوند.
شفق قطبی که به عنوان شفق شمالی نیز شناخته می گردد و بعلاوه در ادبیات داستانی بارها به عنوان اشباح تاریکی از آن ها نامی آورده شده است، یک پدیده جوی است که در اثر فعالیت بر روی سطح خورشید ایجاد می گردد؛ هنگامی که طوفان های خورشیدی در سطح خورشید ما رخ می دهد، ابرهای عظیمی از ذرات باردار الکتریکی به فضا فرستاده می شوند که بیش از میلیون ها مایل امتداد دارند. بعضی از این ذرات باردار در نهایت با سیاره ما برخورد می نمایند.
بیشتر آنها به وسیله سپر مغناطیسی قوی که زمین را احاطه نموده است منحرف می شوند، اما بعضی در نهایت به وسیله میدان مغناطیسی سیاره جذب می شوند و به سمت قطب شمال و قطب جنوب حرکت می نمایند. سپس این ذرات با اتم ها و مولکول های جو برخورد می نمایند و آنها را گرم می نمایند که در نهایت باعث درخشش آنها می گردد. به عبارت دیگر، شفق زمانی اتفاق می افتد که اتم ها و مولکول های موجود در جو خودمان به ذرات خورشید برخورد می نمایند.
برت کارتر، دانشیار علوم فضایی در دانشگاه RMIT استرالیا، قبلاً به نیوزویک گفته بود که رنگ های شفق از گازهای مختلفی ناشی می گردد که جو ما را تشکیل می دهند. شفق قطبی در طوفان های شدید خورشیدی به وضوح قابل مشاهده است.
منبع: نیوزویک
227227
منبع: خبرآنلاین