چگونه پیاز داغ مجلسی درست کنیم؟
به گزارش وبلاگ تور کیش، پیاز داغ یک مکمل آشپزی برای غذاهای ایرانی ست؛ درست مانند سیر که برای پخت انواع غذاهای ایتالیایی یک ماده ضروری و پرکاربرد محسوب می گردد. اضافه کردن پیاز سرخ شده به غذا عطر و طعم اشتهابرانگیزی می دهد و طعم آن را لذیذتر و خوشمزه تر می نماید. برترین و باکیفیت ترین پیاز سرخ شده برای غذا، پیاز داغ طلایی است؛ زیرا طعمی کاراملی و شیرین دارد.

معمولا این نوع پیازداغ، هم مجلسی تر است و هم داخل غذا و برای تزئین غذاهایی نظیر آش رشته مورد استفاده قرار می گیرد. تهیه پیاز داغ طلایی خانگی بسیار ساده بوده و خوشمزه تر و تردتر از نمونه های بسته بندی شده در فروشگاه هاست. برای تهیه این چاشنی باید به عواملی نظیر درجه حرارت، حجم روغن مصرفی، کیفیت پیاز و ضخامت برش های آن توجه داشت.
اگر پیاز داغ شما بسوزد، تلخی آن می تواند روی مزه غذا تاثیر بگذارد. از همین رو در ادامه به مواردی می پردازیم که شما را به یک آشپز کاربلد و حرفه ای تبدیل خواهد نمود.
دستور پخت پیاز داغ خوشمزه برای مهمانی ها
مواد لازم برای دستور پخت پیاز داغ (غذای 8 نفره):
- 3 عدد پیاز خلال شده
- 3 الی 4 قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی
- نمک
طرز تهیه پیاز داغ ترد و چیپسی:
- بخش انتهایی پیاز را به صورت کامل جدا کنید و پیاز ها را به صورت خلال های باریک برش بزنید.
- میزانی آب داخل قابلمه بریزید و آن را به جوش بیاورید. سپس پیازها را اضافه کنید و کمی نمک روی آن ها بریزید. بگذارید پیازها به مدت 5 دقیقه داخل آب بجوشند.
- در مرحله بعد، پیازها را از آب بیرون آورید و به یاری دستمال حوله ای، اجازه دهید آب اضافی آن ها خارج گردد.
- یک تابه مناسب انتخاب کنید و داخل آن روغن بریزید. سپس تابه را روی حرارت بالا قرار دهید و بعد از داغ شدن روغن، پیازها را داخل آن بریزید. بعد از اینکه رنگ پیازها کمی تغییر کرد و بافتشان ترد شد، حرارت را کم کنید و تا وقتی که طلایی رنگ شوند، هر از گاهی پیازها را هم بزنید.
آماده سازی مواد اولیه 3-2 دقیقه و پخت پیاز داغ 10-5 دقیقه زمان لازم دارد.
شاید به این مطلب هم علاقه مند باشید: فرق پیاز سفید و قرمز و زرد چیست؟
طرز تهیه پیاز داغ بدون روغن
دستور پخت پیاز داغ در تابه رژیمی
- یک پیاز را به شکل دلخواه خود داخل یک تابه رژیمی بریزید.
- در آن را ببندید تا از طریق بخاری که ایجاد می نماید، پیاز شما نرم گردد.
- آبی که از پیاز خارج می گردد، شرایط لازم برای سرخ شدنش را فراهم می نماید.
- وقتی به خوبی آب از پیاز خارج شد، مدام آن را هم بزنید تا رنگ بگیرد.
طرز تهیه پیاز داغ در مایکروفر
- به اندازه دلخواه، پیاز را خلال یا نگینی کنید و در یک ظرف پیرکس مقاوم به حرارت بریزید. به گونه ای پیازها را در ظرف بریزید که روی هم انباشته نشوند.
- در این مرحله مایکروفر را روی قدرت 900 وات و برای 5 دقیقه تنظیم کنید. میزان خیلی کمی روغن (1 قاشق غذاخوری) روی پیازها اسپری کنید و سپس آن ها را داخل مایکروفر قرار دهید.
- وقتی 5 دقیقه به خاتمه رسید، پیازها را از داخل دستگاه خارج و به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. مجددا پیازها را داخل مایکروفر قرار دهید و 3 دقیقه دیگر بگذارید تا حرارت ببینند.
- وقتی 3 دقیقه به خاتمه رسید، نوبت رنگ آمیزی می رسد. میزانی زردچوبه به پیازها اضافه و به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. برای آن که یک پیاز طلایی به دست آید، ظرف را به مدت 2 دقیقه در مایکروفر حرارت دهید.
- پس از اتمام 2 دقیقه، پیازها را خارج کنید، هم بزنید و به مدت 1 دقیقه دیگر در مایکروفر قرار دهید.
- طرز تهیه پیاز داغ رژیمی به خاتمه رسید!
برترین پیاز برای پیاز داغ کدام است؟
عموما افراد برای پخت وپز، از پیازهای متفاوتی استفاده می نمایند یا بهتر بگوییم از هر پیازی که داخل خانه باشد، استفاده می نمایند. اما برترین پیاز برای پیاز داغ، پیاز زرد است. این پیاز به د لیل بوی تند و تیزی که دارد، بیشتر از سایر پیازها برای دستور پخت پیاز داغ توصیه می گردد.
و اما یک سوال مهم:
چگونه پیاز سرخ کنیم؟ بخش بعدی را از دست ندهید.
نکات طلایی برای سرخ کردن پیاز مجلسی
- برای اینکه تمام برش های پیاز، یک دست سرخ شوند و از سوختن آن ها جلوگیری گردد، باید داخل روغن داغ با حرارت کم، آن ها را هم بزنید تا کم کم طلایی رنگ شوند.
- می توانید پیش از سرخ کردن پیازها، به جای آب، مدتی آن ها را داخل شیر بریزید و پس از چند دقیقه پیازها را خارج و با دستمال آن ها را کاملا خشک کنید.
- برای خوش رنگ کردن پیاز داغ می توانید میزانی زردچوبه یا زعفران به آن اضافه و عطر و طعم آن را دوچندان کنید.
- بهتر است تابه ای که برای سرخ کردن انتخاب می کنید با حجم پیازها متناسب باشد. بعلاوه بهتر است از تابه های چدنی یا گرانیتی برای سرخ کردن پیازها بهره ببرید.
- نقطه دود روغنی که برای سرخ کردن پیازها استفاده می کنید، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای اینکه پیازها به شکلی یکسان، سرخ و طلایی رنگ شوند، باید به مدت 5 تا 7 دقیقه داخل روغن داغ حرارت ببینند. اگر روغن شما نقطه دود بالایی نداشته باشد، خیلی سریع دود می گردد و پیاز داغ شما هم بوی نامطلوبی به خود خواهد گرفت. پس سعی کنید از روغن مناسب و مخصوص سرخ کردن بهره ببرید.
بیشتر بدانیم: با خوردن پیاز با این بیماری ها مقابله کنید
منبع: اسنپ مارکت